ComunicatProcurorii DIICOT – au pus în aplicare mandate de...

Procurorii DIICOT – au pus în aplicare mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Argeș și Dâmbovița

-

- Advertisment -

La data de 10.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Argeș și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de persoane  și complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.
În baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2023, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din opt membri,  având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și trafic de persoane.

Astfel, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei suspecți, inițiatorii grupului infracțional,  au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi mai multor persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 50% și 100 %., iar pentru recuperarea datoriilor și implicit obținerea unor foloase materiale necuvenite au recurs la amenințări, intimidări și chiar la violență fizică exercitate în mod direct sau prin intermediul celorlalți membri ai grupului infracțional.
De asemenea, în aceeași perioadă,  aceștia au recrutat din zona Gării de Nord a municipiului  București persoane  fără adăpost, lipsite de mijloacele materiale necesare traiului zilnic , cu un nivel precar de  educație, cu afecțiuni psihice ori vicii și prin diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, supravegherea și controlarea activităților întreprinse, agresiuni fizice, intimidări și amenințări) le-au exploatat prin ținerea în stare de aservire, obligându-le  la practicarea cerșetoriei în folosul lor material.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.
La acțiune participă şi polițiști din cadrul BCCO Pitești și SCCO Dâmbovița precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you