ȘtiriPoliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău...

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare despre un caz de braconaj

-

- Advertisment -


La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare cu privire la faptul că ar fi surprins două persoane în timp ce ar fi braconat.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au stabilit că una dintre persoane este un bărbat, de 66 de ani, din Grebănu.

Întrucât a doua persoană ar fi fugit imediat după ce a fost surprinsă de paznicul de vânătoare, poliţiştii au demarat activităţi specifice de scotocire şi periere a zonei.

În scurt timp, poliţiştii au depistat un al doilea bărbat, de 56 de ani, de asemenea din Grebănu.

Asupra acestuia au fost descoperite un rucsac, obiecte tăietoare şi alte elemente ce ofereau indicii ale implicării în acte de braconaj.

Poliţiştii au descoperit şi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare cu țevi lise juxtapuse cu muniţia aferentă, două rucsacuri, obiecte tăietoare şi funii textile cu depuneri de substanţă brun-roşcată.

Din investigaţii a reieşit că arma era deţinută legal de către bărbatul de 66 de ani, însă persoanele nu dețineau autorizație de vânătoare.

În baza materialului probator administrat, pe bază de ordonanţă, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

Astăzi, 10 aprilie, persoanele urmează a fi prezentate unității de parchet competente, pentru a dispune cu privire la o eventuală măsură preventivă, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you