ȘtiriDe la începerea conflictului din Ucraina, 4.180 de cetățeni...

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.180 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 57 în ultimele 24 de ore

-

- Advertisment -

În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.407 de evenimente, dintre care 2.769 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.638 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 153 de  fapte penale. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 767 posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea din oficiu.

Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 30 de persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 15 autori în 15 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 912 permise de conducere și retrase 289 certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat aproape 11.000 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 4 milioane lei.

De asemenea, polițiștii și polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de peste 96.000 de lei.

Vineri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 12 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, nefiind identificate obiective care să funcționeze fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.041 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.180 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 57 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 89,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.763 de mijloace de transport și  au intrat 68.161 de persoane, dintre care 10.699 de cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you