ȘtiriPeste 4.900 de intervenții ale pompierilor, în acest weekend

Peste 4.900 de intervenții ale pompierilor, în acest weekend

-

- Advertisment -

În acest sfârșit de săptămână (18-20.03.2022), la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.946 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.308 solicitări. 

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 1.085 de incendii, precum și în alte 541 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.

Din totalul celor 1.085 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 824 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 5.200 ha de teren și 24 ha de fond forestier.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 13 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În ciuda eforturilor salvatorilor, 5 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

❗Intervenția care a avut loc sâmbătă, în județul Botoșani, localitatea Hlipiceni, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă. Echipajele de intervenție au stins flăcările cu promptitudine, însă, din nefericire, în interiorul imobilului a fost găsită o persoană decedată (bărbat în vârstă de 87 ani).

❗De asemenea, o altă misiune complexă, a avut loc tot pe parcursul zilei de sâmbătă, în localitatea Turda, județul Cluj, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat în urma unui accident rutier, produs între două autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, o persoană a decedat, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar celelalte persoane au fost evaluate și asistate medical, ulterior fiind transportate la spital.

❗Un alt caz care a presupus atenție sporită din partea pompierilor a avut loc în dimineața zilei de duminică, în județul Iași, localitatea Uricani, unde salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu, produs la o casă. Arderea se manifesta cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. În urma evenimentului, o persoană a suferit arsuri, fiind preluată de echipajele de prim ajutor, care au asistat-o medical și au transportat-o la spital. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

❗O misiune soldată cu victime a avut loc tot pe parcul zilei de dumincă, în județul Dolj, unde colegii noștri au intervenit în urma unui accident rutier produs pe DN56, localitatea Radovan. Un autoturism a părăsit carosabilul și a intrat într-un cap de pod. În urma incidentului au rezultat trei victime. Din nefericire, din cauza impactului puternic, două persoane au decedat (bărbat, 74 ani și femeie, 75 ani), iar cea de-a treia persoana a fost transportată la spital. 

❗Un eveniment care a necesitat atenție și efort susținut din partea salvatorilor bucureșteni a avut loc noaptea trecută, în localitatea Popești-Leordeni, unde peste 80 de pompieri cu 12 mașini de stingere au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un atelier mecanic. Forțele de intervenție sosite la fața locului au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. După mai multe ore de luptă cu flăcările, acestea au fost lichidate, fără a fi înregistrate victime. 

Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

De asemenea, în perioada 18-20.03.2022, pentru gestionarea afluxului masiv de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr total de 1.956 de pompieri și 756 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

Astăzi, de Ziua Eroilor, am participat la ceremonia de la Mormântul Ostașului Necunoscut, unde am adus un omagiu sacrificiului...

Polițiștii IPJ Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare, 50 de mandate de percheziție domiciliară și 6 ordonanțe de ridicare...

La data de 13 iunie 2024, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii...

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad...

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor

Ziua Eroilor este unul dintre reperele cu semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre cei care înțeleg...
- Advertisement -spot_img

Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului

Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creștin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, și, deopotrivă, o zi de aducere-aminte...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you