România implementează în acest moment proiecte pentru modernizarea a 8500 km de conducte de apă și 9500 km de conducte de canalizare, în aproximativ 900 de localități.
Pentru sute de mii de români, asta înseamnă să nu mai depindă de fântâni sau surse nesigure de apă, să aibă băi funcționale în case și să trăiască în condiții decente.
Este esențial să accelerăm aceste lucrări, pentru că fiecare zi de întârziere înseamnă comunități care așteaptă condiții mai bune de trai.
Astăzi am analizat, alături de echipa Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene și ai operatorilor regionali de apă, stadiul pregătirii proiectelor de apă și canalizare finanțate prin Programul Dezvoltare Durabilă.
Discuțiile au fost axate pe soluții concrete pentru accelerarea implementării acestor investiții esențiale, astfel încât lucrările să avanseze rapid și în condiții optime.
Proiectele sunt deja în desfășurare și vor ajunge în Teleorman, Argeș, Harghita, Giurgiu, Neamț, Botoșani, Mureș, Vâlcea, Covasna, Arad, Bihor și Tulcea.
Investim 1,9 miliarde euro, dintre care 1,5 miliarde euro provin din fonduri europene, pentru ca oamenii să beneficieze de servicii esențiale, așa cum este firesc.
Cu bani europeni, construim o Românie în care astfel de lucruri sunt firești.
Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene





