ComunicatProcurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea ...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea  unui inculpat,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  trafic de droguri

-

- Advertisment -

La data de 07.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea  unui inculpat,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  trafic de droguri de risc și  mare risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada februarie 2022 – mai 2024, acesta a deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc (canabis, 3-CMC – cunoscut sub denumirea generică de cristal, 4-MMC, cunoscut sub numele de mefedronă), către consumatori  de pe raza județelor Sălaj, Cluj și Satu Mare.

De asemenea, în ziua de 07.05.2024 inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce comercializa cu suma de 5.000 lei cantitatea de aproximativ 60 grame mefedronă (4-MMC, drog de mare risc), porționată în 12 plicuri.

La aceeași dată,  a fost pus în aplicare un  mandat de percheziție domiciliară la locuința acestuia, fiind identificate și ridicate  340 grame canabis, 23 grame de substanță cristalină (4-MMC și 2-MMC), un cântar electric de precizie, și 698 de plicuri de tip zip-lock neutilizate, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, unui echipaj canin din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you