JustițieProcurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

-

- Advertisment -

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.
Măsurile au fost luate după ce,  aceștia au fost prinși în flagrant în municipiul Pitești,  în cadrul a două acțiuni succesive, în timp ce comercializau diferite cantități de drog de risc (canabis).

Astfel, în prima cauză s-a reținut că, la aceeași dată,  inculpatul a deținut și comercializat cantitatea de 50 grame canabis pentru suma de 2.000 lei.
Cu privire la inculpatul cercetat în cel de al doilea dosar penal s-a stabilit  că în cursul  zilei de 16.04.2024  a deținut și vândut 200 grame canabis, pentru suma de 4.000 lei.
De asemenea, în autoturismul utilizat de către acesta, au fost descoperite și ridicate o cantitate de canabis, o țigaretă confecționată artizanal, un grinder,  obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a unuia dintre inculpații reținuți,   față de cel de al doilea procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you