ComunicatStructurile operative ale MAI au desfășurat intervenții în sprijinul...

Structurile operative ale MAI au desfășurat intervenții în sprijinul cetățenilor, pe linie de ordine publică și situații de urgență.

-

- Advertisment -


Menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne din ultimele 24 de ore.

Structurile operative ale MAI au desfășurat 4.037 de intervenții în sprijinul cetățenilor, 2.483 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.590 în situații de urgență.

De asemenea, polițiștii rutieri au avut în atenție identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranța traficului rutier. Ca urmare a acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 634 de permise (dintre care 48 pentru consum de alcool și 14 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 415 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 873 de posibile infracțiuni, 20,8 % dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 167 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 172 de fapte penale.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 124 de persoane și au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 12.070 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

În cursul zilei de ieri, pompierii au efectuat 159 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 37 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 687 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.248.200 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.292 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 96 pentru stingerea de incendii și 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 17 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate tot atâtea persoane.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 157.342 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 126 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,7 %.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru aproximativ 130.500 de persoane, dintre care 59.631 de persoane pe sensul de intrare în țară,  7.019  fiind cetățeni ucraineni.

Reamintim că, începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen, sens în care nu există o evidență a acestor pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you