ȘtiriPoliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi au...

Poliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi au derulat acţiunea RAIL ACTION DAY–„24 BLUE”

-

- Advertisment -

În perioada 11–13 noiembrie 2022, poliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi au derulat acţiunea RAIL ACTION DAY–„24 BLUE”, orgaizată la nivel european, sub egida RAILPOL.

La acţiune au participat poliţişti și angajaţi ai companiilor de transport feroviar, care au controlat legitimațiile de călătorie şi au efectuat revizia vagoanelor de călători, fiind efectuate verificări în 549 de staţii de cale ferată şi 798 de trenuri de călători.

Au fost legitimate 2.007 persoane, fiind depistați 5 urmăriți și 8 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Pe parcursul activităților, au fost verificate 76 de centre de colectare metale feroase şi neferoase, iar gestionarii acestora au fost instruiți cu privire la obligaţiile de a înscrie corect datele persoanelor care predau astfel de materiale şi de a anunța imediat poliţia transporturi în cazul în care cineva intenționează să valorifice obiecte provenite de la calea ferată. Au fost confiscate 300 kg de metale.

De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 877 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 248.590 de lei.

Exemple:

1. La data de 12 noiembrie 2022, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul de Siguranță Publică și Protecție Călători au depistat într-un tren, care circulă pe relația Timișoara – Iași, un bărbat, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în județul Neamț, care, în urma verificărilor efectuate în evidenţele operative ale Poliţiei Române, figura ca persoană urmărită.

Persoana în cauză avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Moinești, pentru infracțiuni la regimul circulației, fiind condamnat la o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare. Bărbatul fost depus sub escortă în Penitenciarul Gherla, în vederea executării pedepsei.

2. La data de 13 noiembrie 2022, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj au depistat în flagrant delict doi bărbați, ambii agenți de pază, unul dintre ei aflându-se în timpul serviciului, în timp ce ar fi sustras combustibil dintr-un vagon cisternă din componența unui tren marfar ce aparține unui operatorul feroviar din București, care era garat în stația CF Jibou.

La controlul efectuat în vehiculul ce aparține unei persoane bănuite, au fost descoperite 8 recipiente din plastic a câte aproximativ 30 de litri fiecare, cu lichid având miros specific de motorină, în recipiente aflându-se aproximativ 225 de litri. Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită ulterior.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you