ȘtiriPeste 170 de percheziții într-o singură zi pentru combaterea...

Peste 170 de percheziții într-o singură zi pentru combaterea criminalității

-

- Advertisment -

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 172 de percheziții domiciliare și 14 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și transporturi.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.762 de evenimente, 2.438 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.324 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 827 de posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 66 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 49 de autori în 40 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 145 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 152 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 419  permise de conducere și au retras 262 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.945 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 154 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 524 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 309.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.118) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 58 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 85.978 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 525 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.630 de mijloace de transport și 66.671 persoane, dintre care 6.866 cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

Astăzi, de Ziua Eroilor, am participat la ceremonia de la Mormântul Ostașului Necunoscut, unde am adus un omagiu sacrificiului...

Polițiștii IPJ Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare, 50 de mandate de percheziție domiciliară și 6 ordonanțe de ridicare...

La data de 13 iunie 2024, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii...

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad...

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor

Ziua Eroilor este unul dintre reperele cu semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre cei care înțeleg...
- Advertisement -spot_img

Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului

Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creștin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, și, deopotrivă, o zi de aducere-aminte...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you