Universitatea Româno-Americană continuă demersurile pentru transformarea digitală a universității, astfel încât să asigure studenților cele mai înalte standarde în educație pentru dobândi cunoștințele teoretice și mai ales practice necesare în profesiile digitale ale viitorului. Astfel, a fost semnat cu Ministerul Educației, în calitate de Coordonator de reforme și investiții responsabil pentru componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), contractul de finanţare nr. 14031 / 16.09.2022 pentru implementarea proiectului: ”Transformarea digitală a Universității Româno-Americane în vederea pregătirii studenților pentru profesiile digitale ale viitorului”.
Până în 2025, Universitatea Româno-Americană, în cadrul proiectului cu codul 1185941396 aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4168/30.06.2022, va înființa 11 noi centre de cercetare și laboratoare pe care le va dota cu infrastructură digitală, va implementa un sistem de management digital al funcționării universității pentru relația cu studenții, va dota cu infrastructură digitală un centru de cercetare existent, va actualiza 10 programe de studii, iar peste 325 de studenți și peste 50 de cadre didactice, cercetători și personal auxiliar vor dobândi competențe digitale avansate.
„Ne aflăm astăzi în plină tranziție spre o societate digitală marcată de reforme și investiții responsabile. Într-o lume aflată în continuă schimbare prin inovare, digitalizare și durabilitate, importanța universităților drept platformă în formarea viitoarelor generații, a devenit considerabil vizibilă. Universitatea noastră a pus întotdeauna accent pe oferirea unei experiențe educaționale superioare studenților, prin oferirea unui mediu academic dinamic, adaptat nevoilor de evoluție profesională și personală pentru fiecare membru al comunității universitare – studenți, absolvenți, cadre didactice și personal administrativ. Prin semnarea proiectului finanțat în cadrul PNRR, aducem un aport considerabil societății civile, comunităților de afaceri, dar și protejării mediului înconjurător, printr-o contribuție investițională necesară pregătirii studenților pentru profesiile digitale ale viitorului. Actualizarea programelor de studii, modernizarea unui centru existent și înființarea a 11 noi centre și laboratoare de studiu și cercetare în domenii de interes pentru viitor, precum Inteligență Artificială, Studii Comportamentale și Neuromarketing, Robotică, Media Content și nu numai, au rolul de a pune la dispoziție resurse academice practice pentru ca studenții noștri să beneficieze de oportunități educaționale pentru viitor.”, a declarat domnul rector Prof.univ.dr.habil. Costel Negricea.
Implementarea proiectului de digitalizare a fost demarat, iar coordonatorii proiectului lucrează intens la identificarea celor mai bune soluții pentru a îndeplini cu succes toate obiectivele.