ȘtiriPolițiștii și jandarmii au prins în flagrant 103 autori...

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 103 autori de infracțiuni, care au săvârșit 106 fapte penale

-

- Advertisment -

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în zilele de 19-20 august, au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Astfel, angajații MAI au intervenit la 5.229 de evenimente, 3.534 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.695 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 948 de posibile infracțiuni, aproximativ 17% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 103 autori de infracțiuni, care au săvârșit 106 fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 48 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 23 de autori în tot atâtea dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 603 permise de conducere și retrase 236 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.734 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 156 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 577 de sancțiuni contravenționale în valoare de 254.501 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.437) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 89 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Au fost emise 3 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.372 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 57.370 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 359 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36.9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 34.307 mijloace de transport și 141.933 de persoane, dintre care 12.531 de cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you