ComunicatPeste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele...

Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

-

- Advertisment -

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Brașov, Argeș și Prahova.

O pondere de aproape 75% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.163 de cazuri din totalul de 1.561 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 184 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 211 misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 184 de incendii care au avut loc ieri, 117 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 160 ha de teren.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. 

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 10 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, astfel:11 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Argeș (1), Bacău (1), Covasna (1), Harghita (2), Hunedoara (1) și Prahova (5); 2 mesaje privind întreruperea alimentării cu apă, ce au vizat localități din județul Satu Mare.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție soldată cu victime a avut loc ieri în județul Teleorman, pe raza localității Vitănești. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat la un accident rutier produs între două autoturisme, în urma căruia au rezultat cinci victime, una dintre acestea fiind încarcerată. Salvatorii au extras persoana dintre fiarele contorsionate ale mașinii. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, cele cinci persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

 ❗Un alt eveniment complex ce a necesitat efort susținut din partea salvatorilor nemțeni s-a petrecut pe parcursul zilei de ieri, în orașul Bicaz. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o clădire construită din lemn. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, pe o suprafață de aproximativ 800 mp, la mansarda, podul și acoperișul imobilului. Concomitent cu acțiunea de stingere, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru o persoană, fără a fi necesar transportul la spital. După mai bine de cinci ore de luptă continuă cu focul, incendiul a fost stins.

❗O altă misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor a avut loc tot în județul Teleorman, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locomotivă aflată pe raza localității Videle. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta la locomotivă și primul vagon al trenului, în care se aflau 250 de persoane. Focul a fost stins cu promptitudine, fără a fi înregistrate victime, iar călătorii au fost evacuați și transportați cu 6 microbuze la stația CFR Videle. 

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 22.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 385 de pompieri și 226 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

România va avea un rol important în dezvoltarea noilor tehnologii, precum inteligența artificială

Viitorul nostru depinde de digitalizare, iar România va avea un rol important în dezvoltarea noilor tehnologii, precum inteligența artificială....

Cercetați pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sun susceptibile de a avea efecte psihoactive

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...
- Advertisement -spot_img

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca la a doua ediție a Conferinței privind securitatea Mării Negre de sub egida Platformei Crimeea

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca a participat la a doua ediție a Conferinței privind securitatea Mării...

Declarația ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia conferinței de presă prilejuite de întâlnirea cu ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser

Bună ziua, tuturor! Îmi face plăcere să deschid această conferință de presă, alături de doamna ministru federal al Afacerilor Interne,...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you