ȘtiriLa acest moment, gradul de ocupare al centrelor de...

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 68.8%

-

- Advertisment -

La nivel național, în această dimineață, polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 5 acțiuni operative și 61 de percheziții domiciliare, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și combaterea criminalității organizate.

În cursul zilei de ieri, efectivele MAI au intervenit la 4.488 de evenimente. 2.915 intervenții au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.573 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 94 de autori de infracțiuni care au săvârșit 95 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 15 persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 46 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 26 de autori în 27 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 6.290 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane lei.

Marți, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 800 posibile infracțiuni, aproximativ 16 % dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 557 de permise de conducere și retrase 167 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.319 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 5 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 22 misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, marți, 66 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel fiind identificate 8 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 185 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 90.000 lei.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 10.487 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 576 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 68.8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.933 de mijloace de transport și 85.403 persoane, dintre care 6.629 de cetățeni ucraineni.

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență rămân principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you