ȘtiriÎn cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins...

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 195 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 210 fapte penale

-

- Advertisment -

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.672 de evenimente, dintre care 3.047 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.625 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 195 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 210 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 27 de persoane și au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.

În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 885 de posibile infracțiuni, peste 27% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 11.021 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane lei. Totodată, polițiștii și polițiștii de frontieră au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 2,5 milioane lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulați, fiind reținute 704 permise de conducere și retrase 268 de certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, reprezentanții IGSU au efectuat 13 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 6 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.500 lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.242 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 12 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, vineri, 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru aplicarea unor măsuri de autoprotecție.

În ultimele 24 de ore, nu au existat cazuri de cetățeni ucraineni care să depună cerere de azil în România.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.342 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 78,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.966 de mijloace de transport și 92.604 persoane, dintre care 10.025 de cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you