ȘtiriÎn cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins...

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 195 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 210 fapte penale

-

- Advertisment -

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.672 de evenimente, dintre care 3.047 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.625 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 195 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 210 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 27 de persoane și au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.

În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 885 de posibile infracțiuni, peste 27% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 11.021 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane lei. Totodată, polițiștii și polițiștii de frontieră au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 2,5 milioane lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulați, fiind reținute 704 permise de conducere și retrase 268 de certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, reprezentanții IGSU au efectuat 13 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 6 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.500 lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.242 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 12 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, vineri, 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru aplicarea unor măsuri de autoprotecție.

În ultimele 24 de ore, nu au existat cazuri de cetățeni ucraineni care să depună cerere de azil în România.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.342 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 78,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.966 de mijloace de transport și 92.604 persoane, dintre care 10.025 de cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you