ȘtiriDIRECȚIA DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE, DE 29 DE...

DIRECȚIA DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE, DE 29 DE ANI ÎN LUPTĂ CU INFRACȚIONALITATEA

-

- Advertisment -

Direcția de Combatere a Criminalități Organizate din cadrul Poliției Române a împlinit 29 de ani de activitate. Polițiștii acestei structuri au soluționat unele dintre cele mai importante dosare cu care s-a confruntat Poliția Română, în domeniul criminalității organizate.

În anul 1993, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost înființată Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, structură de elită, în scopul combaterii criminalității informatice, traficului de droguri și analizării acestora, investigării infracțiunilor de terorism, combaterii grupurilor de criminalitate organizată, investigării financiare a grupărilor infracționale, precum și combaterii falsurilor de monedă.

La nivel teritorial, în prezent, există 15 brigăzi, 28 de servicii și 4 laboratoare de analiză și profil al drogurilor, cu aceleași linii de muncă existente la nivelul structurii centrale.

Pentru destructurarea grupărilor, Direcţia de Combatere a Criminalității Organizate cooperează cu structuri similare din alte ţări, precum şi cu organisme internaţionale abilitate, rezultatele obținute fiind apreciate de partenerii internaționali.

Numai anul trecut, polițiștii din structurile de combatere a criminalității organizate au indisponibilizat 4,6 kilograme de aur și bijuterii din aur, 834 de imobile, 996 de autoturisme, 83 de arme de foc, 24.781.396 de țigarete, 50.206 kilograme de tutun vrac, 120 de kilograme de exploziv, dar și monedă falsă, în valoare de 420.240 de lei, 630.515 euro, 750.935 de dolari americani și 9.895 de lire sterline.

Totodată, au fost confiscate aproape 3 tone de droguri, dintre care 2.326,6 kilograme de droguri de mare risc, 506,1 kilograme de droguri de risc și 57.389 de comprimate diverse, fiind identificate 135 de culturi ilegale (dintre care 61 indoor).

De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate de polițiștii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. sau în acţiunile proprii de urmărire penală, au fost instituite sechestre asigurătorii, ori au fost ridicați, în vederea confiscării, 7.772.070 de lei, 3.692.470 de euro și 170.323 de dolari americani.

În anul 2021, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate  au derulat 1.633 de acțiuni operative, precum și 574 de acțiuni de amploare.

În cadrul acțiunilor operative, au fost efectuate 5.328 de percheziții domiciliare și au fost reținute 2.124 de persoane.

Totodată, măsura arestării preventive a fost dispusă pentru 1.566 de persoane, iar cea a controlului judiciar față de 865 de persoane.

Soluționarea cu celeritate a cauzelor de criminalitate organizată se realizează în echipe formate din polițiști de combatere a criminalității organizate și procurori D.I.I.C.O.T.

La mulți ani, polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate, felicitări pentru rezultate și succes în activitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

MF sprijină implementarea proiectelor decontate din fonduri europene: A fost aprobat mecanismul prin care primăriile să poată acoperi cofinanțările

MF sprijină implementarea proiectelor decontate din fonduri europene: A fost aprobat mecanismul prin care primăriile să poată acoperi cofinanțările Guvernul...

A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt...

Guvernul a aprobat indicatorii pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București – Faza II

Executivul a aprobat astăzi, 11 aprilie 2024, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, indicatorii pentru obiectivului de investiții ”Modernizarea...
- Advertisement -spot_img

IGSU – măsuri simple, dar vitale, pentru un cămin sigur

În locuința ta, siguranța este prioritară. Iată câteva măsuri simple, dar vitale, pentru a te asigura că ai un...

Creștem prin Educație Agricolă 

Noua față a învățământului agricol în 2024: De la licee în prag de desființare, la investiții de peste 43...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you