ȘtiriDIRECȚIA DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE, DE 29 DE...

DIRECȚIA DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE, DE 29 DE ANI ÎN LUPTĂ CU INFRACȚIONALITATEA

-

- Advertisment -

Direcția de Combatere a Criminalități Organizate din cadrul Poliției Române a împlinit 29 de ani de activitate. Polițiștii acestei structuri au soluționat unele dintre cele mai importante dosare cu care s-a confruntat Poliția Română, în domeniul criminalității organizate.

În anul 1993, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost înființată Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, structură de elită, în scopul combaterii criminalității informatice, traficului de droguri și analizării acestora, investigării infracțiunilor de terorism, combaterii grupurilor de criminalitate organizată, investigării financiare a grupărilor infracționale, precum și combaterii falsurilor de monedă.

La nivel teritorial, în prezent, există 15 brigăzi, 28 de servicii și 4 laboratoare de analiză și profil al drogurilor, cu aceleași linii de muncă existente la nivelul structurii centrale.

Pentru destructurarea grupărilor, Direcţia de Combatere a Criminalității Organizate cooperează cu structuri similare din alte ţări, precum şi cu organisme internaţionale abilitate, rezultatele obținute fiind apreciate de partenerii internaționali.

Numai anul trecut, polițiștii din structurile de combatere a criminalității organizate au indisponibilizat 4,6 kilograme de aur și bijuterii din aur, 834 de imobile, 996 de autoturisme, 83 de arme de foc, 24.781.396 de țigarete, 50.206 kilograme de tutun vrac, 120 de kilograme de exploziv, dar și monedă falsă, în valoare de 420.240 de lei, 630.515 euro, 750.935 de dolari americani și 9.895 de lire sterline.

Totodată, au fost confiscate aproape 3 tone de droguri, dintre care 2.326,6 kilograme de droguri de mare risc, 506,1 kilograme de droguri de risc și 57.389 de comprimate diverse, fiind identificate 135 de culturi ilegale (dintre care 61 indoor).

De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate de polițiștii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. sau în acţiunile proprii de urmărire penală, au fost instituite sechestre asigurătorii, ori au fost ridicați, în vederea confiscării, 7.772.070 de lei, 3.692.470 de euro și 170.323 de dolari americani.

În anul 2021, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate  au derulat 1.633 de acțiuni operative, precum și 574 de acțiuni de amploare.

În cadrul acțiunilor operative, au fost efectuate 5.328 de percheziții domiciliare și au fost reținute 2.124 de persoane.

Totodată, măsura arestării preventive a fost dispusă pentru 1.566 de persoane, iar cea a controlului judiciar față de 865 de persoane.

Soluționarea cu celeritate a cauzelor de criminalitate organizată se realizează în echipe formate din polițiști de combatere a criminalității organizate și procurori D.I.I.C.O.T.

La mulți ani, polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate, felicitări pentru rezultate și succes în activitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you