ȘtiriBilanțul principalelor misiuni desfășurate de structurile MAI, în ultimele...

Bilanțul principalelor misiuni desfășurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

-

- Advertisment -

Menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au constituit priorități pentru efectivele MAI. Astfel, pentru îndeplinirea acestor obiective, angajații din cadrul structurilor operative au intervenit la 3.744 de evenimente, dintre care 2.222 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.522 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, în cursul zilei de ieri, au prins în flagrant 132 de autori de infracțiuni care au săvârșit 141 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane și au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 740 de posibile infracțiuni, peste 15% dintre acestea din oficiu.

Una dintre principalele priorități ale MAI rămâne creșterea siguranței pe drumurile publice, astfel că acțiunile zilnice desfășurate de polițiștii rutieri urmăresc prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație. Luni, 28 februarie a.c., în urma abaterilor constatate, polițiștii din structurile Poliției Rutiere au reținut 467 de permise de conducere și au retras 207 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor, în cursul zilei de ieri, au constatat peste 6.900 de abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei.

În același interval, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de peste 26.900 de lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 9.000 lei.

Luni, reprezentanții IGSU au efectuat 48 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 7 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 68.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.156 de persoane.

Luni, pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate nouă persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 149.822 de persoane și de 40.669 de mijloace de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you