ȘtiriEfectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore,...

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.142 de evenimente

-

- Advertisment -

Dintre acestea, 2.709 misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.443 au fost intervenții în situații de urgență.

Principalele misiuni s-au axat pe salvarea persoanelor, prevenirea și combaterea infracțiunilor, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea climatului de ordine publică.

Infracționalitate înregistrată

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 176 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 176 de fapte penale

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 815 de posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea, din oficiu.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 10 autori de infracțiuni care au săvârșit 7 fapte penale.

În urma activităților de investigații au fost identificați 10 autori în 8 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 43 de persoane.

Siguranță rutieră

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 787 de permise de conducere și au retras 271 de certificate de înmatriculare.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 11.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 102.277 de lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 4.129.762 de lei.

Angajații IGSU au efectuat 18 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificat 1  obiectiv care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 2 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.071 de persoane.

În zonele montane și pe traseele turistice au acționat 232 de jandarmi.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 116.751 persoane și de 34.354 de mijloace de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you