ȘtiriPrincipalele acțiuni desfașurate de MAI in ultimele 24 de...

Principalele acțiuni desfașurate de MAI in ultimele 24 de ore

-

- Advertisment -

În cursul zilei de ieri, 28 ianuarie, efectivele MAI au continuat acțiunile pentru combaterea faptelor nelegale și pentru descurajarea activităților care pot pune în pericol siguranța cetățenilor, asigurând, în același timp, intervenția în sprijinul oamenilor în cazul unor situații de risc.

Astfel, în ultimele 24 de ore, structurile MAI au intervenit la 4.129 de evenimente, dintre care 2.314 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.815 intervenții în situații de risc, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Infracțiuni sesizate sau constatate

Structurile de poliție au intervenit la 2.263 de evenimente, dintre care 1.851 sesizate prin SNUAU 112, iar 412 sesizate prin alte moduri.

În ultimele 24 de ore au fost sesizate 746 de posibile infracțiuni, aproape jumătate dintre acestea fiind contra patrimoniului.

Polițiștii au prins în flagrant 97 de autori de infracțiuni care au săvârșit 106 fapte penale și au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional. Totodată, în urma activităților de investigații, au fost identificați 33 de autori în 31 de dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

De asemenea, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 13 autori de infracțiuni.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 40 de persoane.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat 7.611 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 3 milioane de lei.

De asemenea, ca măsură complementară la abaterile care au vizat siguranța rutieră, au fost reținute 516 permise de conducere și 215 certificate de înmatriculare.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 91.243 de persoane și de 32.049 mijloace de transport.

În intervalul menționat, polițiștii de frontieră au depistat 6 migranți ilegali pentru care au dispus măsurile ce se impun.

Tot ieri, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 368.550 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 16 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 1.315 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au executat 11 misiuni specifice, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

De asemenea, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care intenționa să își ia viața.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise și 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență

Angajații IGSU au efectuat 94 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 17 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Totodată, au fost aplicate 305 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 58.503 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you