Știri74 de percheziții

74 de percheziții

-

- Advertisment -

Joi, 27 ianuarie a.c., efectivele Poliției Române, cu sprijinul altor structuri ale MAI, desfășoară 8 acțiuni operative, cu 74 de percheziții în mai multe județe pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea unor fapte grave, precum trafic de droguri, uz fals în procesul de obținere a unor adeverințe false de vaccinare sau furt din societăți comerciale și din locuințe.

În această dimineață, polițiștii din Mehedinți, în colaborare cu polițiștii din cadrul inspectoratelor de poliție județene Timiș, Brașov, Hunedoara, Caraș-Severin, Călărași și Tulcea efectuează 56 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2021- iunie 2021, un bărbat, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidența electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID 19 și ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele altor  persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverințe de vaccinare. În cauză se efectuează cercetări și față de 95 de persoane, beneficiari ai adeverințelor false de vaccinare și complicii bărbatului, dintre care, 4 persoane cercetate sub control judiciar.

Totodată polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița  efectuează 5 percheziții domiciliare, în județele Ialomița și Călărași, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de furt din sediile unor societăți comerciale și din locuințe. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 30.000 de lei.

*

Principalele rezultate ale acțiunilor desfășurate de structurile MAI în ultimele 24 de ore

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat misiunile ce le revin în lupta antiinfracțională, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

În ultimele 24 de ore structurile MAI au intervenit la 3.886 de evenimente dintre care 2.055 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1831 intervenții în situații de risc, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Infracțiuni sesizate sau constatate

Structurile de poliție au intervenit la 2.000 de evenimente, din care 1.622 sesizate prin SNUAU 112, iar 378 sesizate prin alte moduri.

În ultimele 24 de ore au fost sesizate 726 de posibile infracțiuni, aproape jumătate dintre acestea fiind contra patrimoniului.

Polițiștii au prins în flagrant 103 autori de infracțiuni care au săvârșit 110 fapte penale și au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional. Totodată, în urma activităților de investigații au fost identificați 57 de autori în 42 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

De asemenea, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 14 autori de infracțiuni.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 51 de persoane.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat aproape 7.500 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2 milioane de lei.

De asemenea, ca măsură complementară la abaterile care au vizat siguranța rutieră, au fost reținute 401 permise de conducere și 202 certificate de înmatriculare.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 73.328 persoane și de 31.319 mijloace de transport.

În intervalul menționat, polițiștii de frontieră au depistat 20 migranți ilegali pentru care au dispus măsurile ce se impun.

Tot ieri, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 304.175 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Structurile de intervenție în situații de urgență au gestionat peste 1.830 de misiuni specifice liniei de activitate, 1.405 dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Pe parcursul intervențiilor au fost salvate 7 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 1.402 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au executat 6 misiuni specifice, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise și 3 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență

Angajații IGSU au efectuat 156 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 19 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Totodată, au fost aplicate 576 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 155.501 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you