ȘtiriTOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE CRIMINALITATE

TOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE CRIMINALITATE

-

- Advertisment -

Astăzi, Poliția Română efectuează 97 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri, trafic de migranți, trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă, camătă, șantaj, fals, uz de fals, tâlhărie calificată, lipsire de libertate, furt și înșelăciune.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Peste 27.000 de efective MAI au fost la datorie, ieri, 17 ianuarie, la nivel național

În ultimele 24 de ore, aproximativ 9.400 de polițiști, 7.400 de jandarmi, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 6.000 de pompieri au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la peste 4.200 de evenimente sau misiuni speciale în sprijinul cetățenilor.

În cursul zilei de ieri, au fost înregistrate 792 de posibile infracțiuni, dintre care 21% au fost sesizate din oficiu.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 128 de autori de infracțiuni care au săvârșit 133 de fapte penale.  Totodată, polițiștii au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, polițiștii au aplicat 10.011 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 2,1 milioane lei, iar jandarmii au aplicat 737 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 200 mii lei.

În urma acțiunilor polițiștilor rutieri, au fost reținute 452 de permise de conducere și au fost retrase 224 de certificate de înmatriculare. De asemenea, echipajele de poliție au intervenit în cazul a 13 accidente rutiere grave.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de aproximativ 80.000 de persoane și aproape 30.000 de autovehicule.

În urma activităților desfășurate de polițiștii de frontieră, au fost depistați 68 de migranți ilegali. Totodată, au fost reținute, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 151.300 de lei.

Pompierii militari au intervenit, în cursul zilei de ieri, în peste 1.700 de situații de urgență, majoritatea pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Totodată, au fost efectuate peste 90 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 9 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 300 de sancțiuni în valoare de peste 130 de mii de lei.

În cursul zilei de ieri, au fost emise 4 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT, pompierii intervenind în 9 situații pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice periculoase.

Centrul Național de Conducere Integrată al MAI are în atenție situația operativă de la nivelul întregii țări pentru dispunerea măsurilor necesare în vederea eficientizării intervențiilor personalului MAI în sprijinul comunităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

Astăzi, de Ziua Eroilor, am participat la ceremonia de la Mormântul Ostașului Necunoscut, unde am adus un omagiu sacrificiului...

Polițiștii IPJ Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare, 50 de mandate de percheziție domiciliară și 6 ordonanțe de ridicare...

La data de 13 iunie 2024, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii...

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad...

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor

Ziua Eroilor este unul dintre reperele cu semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre cei care înțeleg...
- Advertisement -spot_img

Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului

Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creștin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, și, deopotrivă, o zi de aducere-aminte...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you