Se închide Bucureștiul

0
95

“Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent”, prevede hotărârea CMBSU.

Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București a anunțat noile măsuri pentru următoarele 14 zile. Capitala a intrat din nou în scenariul roșu, iar acest lucru vine cu o veste proastă pentru Bucureșteni. De această noapte se închid restaurantele (la interior), sălile de jocuri de noroc și pariuri sportive, cinematografele, teatrele, cluburile și nu numai.

În ceea ce privește situația școlilor, CMBSU anunță că orele de curs cu prezență fizică se desfășoară de către:

  • Toți preșcolarii și elevii din învățământul primar;
  • Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-ea și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

În egală măsură, este permisă organizarea cu prezență fizică,în unitățile de învățământ a următoarelor activități:

  • Simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;
  • Evaluările naționale;
  • Orele remediale pentru toate clasele;
  • Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Pentru toate măsurile prevăzute în ședinta CMBSU verificați documentul oficial al întâlnirii din 07.03.2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.