JustițieAlina Gorghiu - O zi la Chișinău. Un oraș...

Alina Gorghiu – O zi la Chișinău. Un oraș cu aer european!

-

- Advertisment -

Alina Gorghiu a semnat astăzi alături de Veronica Mihailov-Moraru, Planul comun de acțiuni în domeniul justiției al celor două ministere pentru perioada 2025-2027.

Prioritatea pentru următorii 3 ani este acordarea sprijinului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Racordarea legislației din Republica Moldova la acquis-ul UE este focusul noului plan. Se trimit inclusiv experți pentru a ajuta cu orice problemă punctuală.

Tot astăzi a apărut noua ediție a CodexuluiConstituțional, volum în limba română care conține constituțiile tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a Republicii Moldova, a Regatului Unit și al Irlandei de Nord.

Specialiști precum Ștefan Deaconu, Elena Simina Tănăsescu, Robert Cazanciuc, Silviu Gabriel Barbu, Domnica Manole sau Ioan Muraru au lucrat la acest volum. Mulțumiri pentru implicare!

Este online pe site-ul Institutului pentru Politici și Reforme Europene din Republica Moldova, ipre.md.

În curând, va fi disponibil și pe site-ul Ministerului Justiției din România.

Au discutat și despre cooperarea în domeniul administrării bunurilor provenite din infracțiuni. Republica Moldova transmite un număr important de cereri către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate din România. Anul trecut s-au identificat 100 de autovehicule, 49 de conturi bancare, 2597 de bunuri imobile.

Se acordă atenție procesului de digitalizare și redobândirii cetățeniei române în cazul românilor de peste Prut.

Din 2010 până în prezent, s-au aprobat 756.657 de cereri de cetățenie provenite din Republica Moldova și numărul crește de la o zi la alta! La 15 octombrie mai erau 106.447 de cereri de cetățenie pe rol.

Întâlniri foarte bune au fost astăzi și cu președintele Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova, dl Sergiu Caraman, cu președinta interimară a Curții Supreme de Justiție a Republicii Moldova, dna Stela Procopciuc și cu Procurorul General al Republicii Moldova, dl Ion Munteanu.

Alina Gorghiu este absolut convinsă că referendumul de la finalul săptămânii va atrage mulți cetățeni la vot. Va fi o decizie asumată a cetățenilor, pentru viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Gabriela Firea – la Palatul Parlamentului, Bucuresti.

România și românii au nevoie de siguranță, trebuie să fie puși pe primul loc pe agenda publică, vor lideri...

Primul contract colectiv de sector care va avea aplicare generală 

În urma discuțiilor din cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social din care fac parte Guvernul, sindicatele și patronatele,...

Activități ale ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în marja vizitei oficiale în R. A. Egipt

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a deschis duminică, 20 octombrie 2024, alături de ministrul afacerilor externe, emigrației și expatriaților...

Percheziții într-un dosar de trafic de persoane

În urma celor 9 percheziții domiciliare efectuate, la data de 16 octombrie 2024, de către polițiștii Serviciului de Combatere...
- Advertisement -spot_img

Activități în marja vizitei ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în Regatul Hașemit al Iordaniei

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a vizitat joi, 17 octombrie 2024, școala Al Hussein Co-Educational Girls School,gestionată de UNRWA,...

Palatul Victoria, iluminat în albastru, cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Guvernul marchează Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, urmând ca Palatul Victoria să fie iluminat în albastru,...

Must read

Gabriela Firea – la Palatul Parlamentului, Bucuresti.

România și românii au nevoie de siguranță, trebuie să...

Primul contract colectiv de sector care va avea aplicare generală 

În urma discuțiilor din cadrul Consiliului Național Tripartit pentru...

You might also likeRELATED
Recommended to you