ComunicatPeste 3.700 ha de teren afectate de arderile necontrolate,...

Peste 3.700 ha de teren afectate de arderile necontrolate, în ultimele trei zile 

-

- Advertisment -

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică (06 – 08 septembrie 2024), la nivel național, s-au înregistrat peste 5.000 situații de urgență la care salvatorii au răspuns cu promptitudine.   

Astfel, prin stingerea celor 746 incendii, înregistrate pe întreg teritoriu, pompierii au limitat propagarea flăcărilor la vecinătăți, eliminând producerea altor situații care să pună în pericol vieți și bunuri. Din totalul acestora, 581 au reprezentat arderi necontrolate, suprafața de teren afectată fiind de peste 3.700 ha! 

Reamintim cetățenilor faptul că în România, arderile de vegetație sunt interzise prin lege. Nerespectarea acestei interdicții se sancționează sever. Pentru persoanele fizice, amenzile variază între 7.500 și 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 50.000 și 100.000 de lei. Aceste măsuri au fost implementate pentru a descuraja practicile periculoase și pentru a proteja atât mediul și siguranța publică. 

Totodată, în acest weekend, s-au înregistrat 3.746 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora peste 3.700 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical. 

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au gestionat 582 situații pentru deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare și alte situații de urgență. 

De asemenea, în această perioadă, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor desfășurate, 50 de persoane au fost salvate din situații critice. 

În ceea ce privește avertizarea populației, în ultimele 72 de ore, au fost transmise 35 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea (29) au vizat prezența animalelor sălbatice (urși), în județele AG, BZ, HR, MS, NT, PH, SB, VL și VN. 

Nu uitați! Platforma națională de pregătire pentru situații de urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația DSU, ce poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play, sunt surse oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

„Metoda Accidentul”- Percheziții într-un caz de înșelăciune

La data de 13 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin, sub coordonarea unui...

Poliția Română – acțiune împotriva traficului de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor...

Gabriela Firea – Investiții urgente în aparatura medicală necesară spitalelor

Investiții urgente în aparatura medicală necesară spitalelor, redeschiderea șantierelor pentru noi poduri și pasaje care să fluidizeze traficul, repunerea în funcțiune...

România implementează proiecte de apă și canalizare finanțate prin Programul Dezvoltare Durabilă

România implementează în acest moment proiecte pentru modernizarea a 8500 km de conducte de apă și 9500 km de...
- Advertisement -spot_img

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Echipajele de salvatori au avut o zi solicitantă ieri, intervenind în peste 1.600 de situații de...

Noua Carte Electronică de Identitate devine disponibilă în România! ...

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, 13 martie 2025, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, trei Hotărâri de...

Must read

„Metoda Accidentul”- Percheziții într-un caz de înșelăciune

La data de 13 martie a.c., polițiștii Biroului de...

Poliția Română – acțiune împotriva traficului de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București –...

You might also likeRELATED
Recommended to you