ComunicatÎn minivacanța prilejuită de sfintele sărbători pascale, echipajele de...

În minivacanța prilejuită de sfintele sărbători pascale, echipajele de pompieri au fost, ca de fiecare dată, la datorie

-

- Advertisment -

În minivacanța prilejuită de sfintele sărbători pascale, zilnic, aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.100 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.  

Răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat prin intermediul celor peste 500 de echipaje SMURD, dintre care 315 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 40 de unități de terapie intensivă mobilă (10 specializate în tratamentul nou născuților), 72 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, precum și 125 de echipaje pentru descarcerare. 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul misiunilor din acest an înregistrează o ușoară creștere. Astfel, în intervalul 30 aprilie – 6 mai 2024 au fost 10.824 de situații de urgență, față de 10.579 intervenții în perioada similară a anului trecut.  

Majoritatea misiunilor gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenții, ceea ce înseamnă 8.997 de astfel de situații. De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru stingerea a 463 de incendii, 54 de cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum și în alte 1.310 misiuni de protejare a comunităților. 

În cele șapte zile, peste 8.900 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 55 au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite. 

Prevenirea evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor a reprezentat un alt obiectiv prioritar pentru instituția noastră. Astfel, în perioada 27 aprile – 06 mai a.c., inspectorii de prevenire au derulat 808 controale la nivel național, dintre care 555 la lăcașuri de cult și 118 la unități de turism. Neregulile identificate în teren au fost sancționate cu 2.000 avertismente și 243 de amenzi, în cuantum de peste 1.890.000 lei. 

Întrucât siguranța beneficiarilor este esențială, astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare, la unități de turism și de agrement, spații comerciale și alte categorii de obiective. 

Din nefericire, nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor continuă să genereze pierderi de vieți și pagube importante, astfel că și în acest sfârșit de săptămână au fost înregistrate incendii care au avut drept cauză probabilă lumânările sau candelele aprinse lăsate nesupravegheate ori amplasate în mod necorespunzător.  

Recomandăm cetățenilor să respecte, în continuare, câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse. 

De asemenea, recomandăm părinților supravegherea permanentă a micuților, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceștia să utilizeze diverse surse de aprindere (brichete, chibrituri) sau alte obiecte periculoase care îi pot vătăma. 

Adoptați un comportament preventiv, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi. Mai multe informații privind modul de comportare în diferite situații de urgență pot fi accesate pe platforma națională de pregătire https://fiipregatit.ro/  . De asemenea, puteți rămâne în contact cu noi și prin intermediul aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe AppStore și Google Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you