ȘtiriPeste 850 de detectoare de fum și de monoxid...

Peste 850 de detectoare de fum și de monoxid de carbon, montate în ultima săptămână

-

- Advertisment -

În cadrul primei etape a campaniei naționale „Detector pentru viață”, pompierii, alături de reprezentanți ai partenerilor lor, E.ON și Delgaz Grid, au continuat și săptămâna trecută (08-12 aprilie) montarea detectoarelor de fum și de monoxid de carbon în mai multe localități din țară, unde, conform statisticilor, s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe. 

Astfel, până joi, 11 aprilie, salvatorii timișeni au finalizat montarea celor 375 detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, în 15 comune din județ. Aceste acțiuni reprezintă un pas important în creșterea siguranței la incendiu și prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon. 

De asemenea, încă din primele zile ale săptămânii trecute, s-a început montarea a câte 500 astfel de dispozitive în județele Suceava și Mureș, iar de vineri și în județul Brașov.  

SUCEAVA  

Începând cu prima zi a săptămânii trecute până vineri, 12 aprilie, în județul Suceava, au fost montate 161 detectoare de fum și 64 detectoare de monoxid de carbon, în gospodării aflate pe raza localităților Dumbrăveni, Marginea, Vama, Baia, Fundu Moldovei, Moara, Mălini și Preutești.  

 MUREȘ 

Totodată, în județul Mureș, colegii noștri au început montarea acestor dispozitive, iar în doar trei zile (10-12 aprilie) au reușit să ajungă în 144 de case din localitățile Petelea, Gornești, Filea, Maiorești, Morărești, Rușii Munți, Pietriș, Coasta Mare, Sânmartinu de Câmpie,Valea Seacă, Nima Rîciului, Rîciu, Ulieș, Șoard, Vânători, Sebeș, Albești, Sângeorgiu de Mureș, Sâncraiu de Mureș, Sebeș și Valea Ulieșului. 

 BRAȘOV 

Campania a debutat vineri, 12 aprilie a.c., și în județul Brașov, cu montarea a 15 detectoare de fum și 5 detectoare de monoxid de carbon în 20 de gospodării din comuna Holbav. 

Pe lângă montarea dispozitivelor, salvatorii au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întreținere a detectoarelor și au distribuit materiale informative despre prevenirea incendiilor și riscurile intoxicării cu monoxid de carbon. 

Astfel de dispozitive salvatoare de viață au fost distribuite și în județele Alba, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Teleorman și Tulcea, urmând ca acestea să fie montate în gospodăriile mai multor familii identificate ca fiind vulnerabile pe raza administrativă a fiecărui județ. 

Campania „Detector pentru viață”, lansată de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid la începutul acestui an, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, vizează instalarea, cu titlu gratuit, a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe: Alba, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, zone în care, conform statisticilor, de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe, soldate chiar cu pierderi de vieți.  

Campania își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase. 

Peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), au avut loc anul trecut în România. În urma evenimentelor, 1.125 de persoane au fost afectate, iar 268 dintre acestea și-au pierdut viața. 

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

România și Franța își întăresc colaborarea în toate domeniile de activitate, subliniind dorința de a aprofunda aceste relații.

România și Franța își întăresc colaborarea în toate domeniile de activitate, subliniind dorința de a aprofunda aceste relații. Acest...

Aniversarea a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Sultanatul Oman

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 1 mai 2024, a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între...

Participarea secretarului de stat Daniela Gîtman la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a participat, în perioada 29-30 aprilie 2024, la Bruxelles, la reuniunea...

Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a Nunțiului Apostolic agreat în România, Giampiero Gloder

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit marți, 30 aprilie 2024, pe Nunțiul Apostolic agreat la București, Giampiero Gloder,...
- Advertisement -spot_img

350 milioane de lei investiți în Centru de Mari Arși de la Timișoara, construcția acestei unități spitalicești urmând să fie încheiată la finalul acestui...

350 de milioane de lei, aceasta este suma investită în Centru de Mari Arși de la Timișoara, construcția acestei...

Gabriela Firea: Revoluționând Politica Bucureștiului

Gabriela Firea, figura emblematică a scenei politice din București, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat ca primar al...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you