ComunicatÎn perioada 31.03 – 07.04.2024, efectivele Ministerului Afacerilor Interne...

În perioada 31.03 – 07.04.2024, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat aproximativ 277.600 de verificări în aplicația eDAC

-

- Advertisment -


În perioada 31.03 – 07.04.2024, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat aproximativ 277.600 de verificări în aplicația eDAC, fiind returnate 607 alerte, dintre care 31 referitoare la persoane care erau date în urmărire, 53 la persoane dispărute, 92 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 77 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Aplicația eDAC este instalată pe dispozitive mobile folosite de structurile MAI, la nivel național, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, permițând efectuarea de interogări în sistemele informatice ale structurilor MAI și în bazele de date ale celorlalte state Schengen.

Reamintim că începând cu data de 31.03.2024, momentul aderării României la Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, pasagerii care au intrat în țară venind din state Schengen sau au plecat către țări Schengen nu au mai fost supuși controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic. În aeroporturi, efectivele MAI fac verificări aleatorii cu ajutorul dispozitivelor pe care este instalată aplicație eDAC.

Principalele misiuni la nivel național, din ultimele 24 de ore, ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență.

Astfel, structurile operative ale MAI au desfășurat 4.732 de intervenții în sprijinul cetățenilor, 3.264 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.468 în situații de urgență.

Polițiștii rutieri au avut în atenție identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranța circulației și au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 995 de permise (dintre care 138 pentru consum de alcool și 14 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise). De asemenea, au fost retrase 393 de certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 972 de posibile infracțiuni, peste 31% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 249 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 277 de fapte penale.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane și au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 13.993 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 5,3 milioane de lei.

În cursul zilei de duminică, pompierii au efectuat 20 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificat un obiectiv care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.212 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 100 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat 2 persoane rătăcite într-o zonă de pădure.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 157.494 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 16 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări, la acest moment, este de 27,8 %.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru 86.517 de persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 7.514  de cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de implementare a soluției celor două state, inclusiv problematica recunoașterii

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, la reuniunea ministerială cu tema Eforturi de...

Proiecte pentru nevoilor oamenilor din zona luncii Dunării

Oamenii din Dăbuleni au spus că, o dată la patru ani, aud aceleași promisiuni: asfaltări, rețea de apă și...

Lacul Surduc îşi va atinge potențialul turistic.

La Fârdea, întâlnim o primăriță extrem de ambițioasă care e foarte apropiată de comunitate. Violeta Dobrean şi-a propus lucruri mari...
- Advertisement -spot_img

Intervenții pentru prevenirea și investigarea violenței

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis 4.006 ordine de protecție provizorii, 1.651 dintre acestea fiind...

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Turcia

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a efectuat joi, 23 mai 2024, o vizită de lucru la...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you