EconomieMinistrul afacerilor externe Luminița Odobescu a primit miercuri, 22...

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a primit miercuri, 22 martie 2024, delegația Camerei de Comerț Americană în România – AmCham România

-

- Advertisment -

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a primit miercuri, 22 martie 2024, delegația Camerei de Comerț Americană în România (AmCham România) condusă de președintele acesteia, Cristian Sporiș. 

Agenda discuțiilor a inclus posibilități de cooperare pentru avansarea obiectivelor comune în materie de atragere de investiții în domenii strategice, consolidarea rolului economic, comercial și în materie de energie al României la nivel regional, inclusiv prin participarea la reconstrucția Ucrainei, aderarea la OCDE, includerea României în Programul Visa Waiver, aderarea României la Spațiul Schengen. 

Ministrul Luminița Odobescu a apreciat sprijinul AmCham și al companiilor membre pentru implementarea priorităților de politică externă ale României, atât în relația cu principalul partener strategic, SUA, cât și cu alți parteneri regionali. De asemenea, a trecut în revistă principalele obiective de politică externă în actualul context politic și de securitate global, solicitând continuarea sprijinului AmCham pentru realizarea lor.  

La rândul său, președintele AmCham România, Cristian Sporiș, a evidențiat principalele preocupări și priorități de acțiune ale companiilor membre ale organizației, subliniind eforturile pentru scăderea ratei de refuz a vizelor pentru SUA, criteriu esențial în vederea accederii României la Programul VisaWaiver. 

AmCham România a fost înființată în 1993 la inițiativa subsidiarelor locale a șase mari companii americane (Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Computerland, Delta Airlines și Honeywell), alături de mai multe firme americane prezente în acel moment în România. Înființarea AmCham a avut loc în baza Acordului privind relaţiile comerciale dintre Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii. Organizația reprezintă 550 de companii cu sediul în SUA, România dar și alte state membre ale Uniunii Europene. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt...

Guvernul a aprobat indicatorii pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București – Faza II

Executivul a aprobat astăzi, 11 aprilie 2024, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, indicatorii pentru obiectivului de investiții ”Modernizarea...

IGSU – măsuri simple, dar vitale, pentru un cămin sigur

În locuința ta, siguranța este prioritară. Iată câteva măsuri simple, dar vitale, pentru a te asigura că ai un...
- Advertisement -spot_img

Creștem prin Educație Agricolă 

Noua față a învățământului agricol în 2024: De la licee în prag de desființare, la investiții de peste 43...

Nicolae Ionel Ciucă

Credința în Dumnezeu dă forță unui popor, mai ales în vremuri grele. Eu, ca militar, am simțit forța pe...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you