ComunicatIGSU - Weekend de foc pentru salvatorii din întreaga...

IGSU – Weekend de foc pentru salvatorii din întreaga țară

-

- Advertisment -

În acest sfârșit de săptămână (10-12.02.2023), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat 4.089 intervenții în situații de urgență.

Astfel, în perioada de referință, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 275 incendii, precum și în alte 439 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc. Totodată, echipajele medicale SMURD au răspuns celor 3.360 de solicitări primite din partea cetățenilor, iar 3.379 de persoane au fost asistate medical.

Pe timpul misiunilor desfășurate, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 15 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 37 de persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

O intervenție solicitantă la care au acționat pompierii militari din județul Călărași a avut loc pe parcursul zilei de vineri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Oltenița. Primele echipaje de intervenție sosite la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Pe timpul acțiunii de stingere, au fost identificate două victime, dintre care una decedată și una care suferise arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corporală. După evaluarea medicală efectuată la fața locului, persoana a fost transportată la o unitate medicală de specialitate.

O altă misiune complexă a avut loc pe parcursul zilei de sâmbătă, în județul Argeș, pe raza localității Mușătești, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu la o casă. Forțele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au constatat că arderea se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 50 mp. În urma incendiului au rezultat cinci victime care au necesitat transportul la spital pentru investigații medicale suplimentare.

Salvatorii ieșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit duminică după-amiaza la o casă în localitatea Dagâța. Ajunși la locul solicitării, colegii noștri au constatat că arderea se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii militari au acționat pentru căutarea eventualelor victime. Din nefericire, în interiorul locuinței afectate de incendiu, a fost găsită o persoană decedată.

Pentru a evita astfel de situații, asigurați verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea focului din sobă înainte de culcare, pentru înlăturarea pericolului intoxicării cu monoxid de carbon.

De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Apelarea la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni.

Fiți responsabili și instalați un detector de incendiu în locuința dumneavoastră. Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.

Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Nu lăsați copiii niciodată nesupravegheați, iar celor în vârstă, părinți și bunici, explicați-le cât de important este să nu adoarmă cu focul aprins în sobă.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

Astăzi, de Ziua Eroilor, am participat la ceremonia de la Mormântul Ostașului Necunoscut, unde am adus un omagiu sacrificiului...

Polițiștii IPJ Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare, 50 de mandate de percheziție domiciliară și 6 ordonanțe de ridicare...

La data de 13 iunie 2024, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii...

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad...

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor

Ziua Eroilor este unul dintre reperele cu semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre cei care înțeleg...
- Advertisement -spot_img

Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului

Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creștin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, și, deopotrivă, o zi de aducere-aminte...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you