ComunicatIGSU - Salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.395...

IGSU – Salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.395 de situații de urgență

-

- Advertisment -

În ultimele 24 de ore (01.02.2023), salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.395 de situații de urgență. Peste 1.100 de misiuni dintre acestea au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și salvarea de vieți, cele mai numeroase intervenții de acest tip fiind derulate în zona București-Ilfov (255 cazuri) și în județele Mureș (57 cazuri), Timiș (57 cazuri), Sibiu (52 cazuri) și Hunedoara (48 cazuri).

Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 40 de incendii înregistrate la nivel național, iar echipajele SMURD au asistat medical 1.160 de persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 185 misiuni pentru protecția comunităților.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 9 persoane aflate în dificultate.

O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 10 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

❗O astfel de intervenție a avut loc ieri, în județul Satu Mare, unde salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor impactului dintre două autoturisme, pe raza localității Lazuri. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare și prim ajutor au extras o victimă rămasă încarcerată într-unul dintre autoturisme și au asistat-o medical. Ulterior, aceasta a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații de specialitate.

❗O altă misiune relevantă a fost cea a pompierilor militari brașoveni, care au intervenit ieri, pe raza localității Măieruș, în urma unui accident rutier în care un microbuz a părăsit partea carosabilă. La locul intervenției, colegii noștri au acordat prim ajutor pentru șapte ocupanți ai autovehiculului, ulterior aceștia fiind transportați la spital.

De asemenea, în contextul fenomenelor meteorologice prognozate, pe parcursul zilei de ieri, echipajele operative au acționat în sprijinul comunităților din opt județe (Alba, Argeș, Bihor, Caraș- Severin, Gorj, Hunedoara, Harghita și Timiș) și din municipiul București pentru înlăturarea efectelor înregistrate. Astfel, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii, cât și pentru degajarea unui copac căzut peste zece autoturisme.

În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind avertizările meteorologice periculoase imediate care au vizat județele Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Vâlcea .

Având în vedere că mai multe județe din Nordul, Sud-Vestul și centrul țării se află, până în data de 03 februarie – ora 10.00, sub atenționare meteorologică COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte, unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru intervenția imediată în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you