ȘtiriVERIFICĂRI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

VERIFICĂRI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

-

- Advertisment -

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant, fiind verificate 189 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată și 118 în triaje. 171 de trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 784 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 20 de magazii de piese de schimb.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 196 de unităţi, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase.

Au fost efectuate controale la 174 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

În urma desfășurării acțiunii, au fost constatate 14 infracțiuni și au fost aplicate 871 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 350.700 de lei.

Exemple:

1. La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Dâmbovița – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Târgoviște s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul lunii octombrie 2022, o persoană, salariată la o firmă, ar fi modificat în fals fișele de apreciere a curățeniei vagoanelor de călători din stația C.F. Târgoviște Sud, cu un punctaj superior față de cel acordat de partidele de tren, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură  privată, uz de fals și înșelăciune.          

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Târgoviște, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

2.       La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timișoara, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Timișoara, au efectuat un control la o firmă din municipiul Timișoara, în urma căruia s-a constatat încălcarea prevederilor art. 94 alin. 1 lit. a, din O.U.G. nr. 195/2005, privind protecția mediului, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 60.000 de lei.

3.       La data de 5 noiembrie a.c., ora 14.00, polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat în Portul Constanţa trei persoane care ar fi sustras, din vagoanele de marfă garate în triajul Constanța Port B, 900 de kilograme de floarea-soarelui, pe care le-ar fi încărcat în 30 de saci.

Aceștia ar fi încercat să scoată din port marfa sustrasă, folosind platformele unor vagoane din compunerea unui tren de marfă, care urma să plece, urmând să-i arunce, din mers, în municipiul Constanța.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, persoanele bănuite fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you