ȘtiriEchipajele de poliție au depistat 21 de persoane urmărite...

Echipajele de poliție au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional

-

- Advertisment -

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.995 de evenimente, 2.615 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.380 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 815 posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 93 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 76 de autori în 46 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 152 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 163 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 513 permise de conducere și au retras 274 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.835 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 183 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 707 sancțiuni contravenționale, în valoare de 152.300 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.118) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 84 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 3 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 82.300 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 448 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 22,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.055 de mijloace de transport și 69.140 de persoane, dintre care 8.288 cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you