ȘtiriPERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU PSIHOACTIVE

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU PSIHOACTIVE

-

- Advertisment -

La data de 30 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 4 percheziții, în municipiul București, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2022, mai multe persoane, aflate într-o relație de rudenie, ar fi efectuat, fără drept, operațiuni cu produse psihoactive, respectiv, ar fi introdus în țară și ar fi comercializat consumatorilor din municipiul București substanțe psihoactive.

Activitatea infracțională ar fi fost coordonată de către o persoană încarcerată într-un penitenciar din România, ca urmare a unei condamnări definitive pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Coordonarea s-ar fi realizat fie prin comunicarea instrucțiunilor în mod direct, în timpul vizitelor în penitenciar ale celorlalte persoane bănuite, fie prin intermediul apelurilor telefonice.

Substanțele psihoactive destinate comercializării ar fi fost comandate din Olanda, fiind plătite cu monedă virtuală și livrate în România, prin intermediul firmelor internaționale de curierat, coletele fiind ridicate de două dintre persoanele bănuite.

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii au prins în flagrant delict o persoană bănuită, în timp ce transporta aproximativ un kilogram de produse cu efecte psihoactive, destinate comercializării.

Ulterior, au fost puse în aplicare, în municipiul București, 4 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate aproximativ 700 de grame de substanțe cu efecte psihoactive, un cântar electronic de precizie, precum și alte probe și mijloace de probă.

Una dintre perchezițiile domiciliare a vizat o locație improvizată, în interiorul unui imobil din sectorul 3 al municipiului București, unde ar fi fost identificate 11 persoane cu comportament specific consumatorilor de droguri.

Astfel, la data de 31 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de două persoane și a măsurii arestului la domiciliu față de o a treia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Guvernul a aprobat indicatorii pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București – Faza II

Executivul a aprobat astăzi, 11 aprilie 2024, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, indicatorii pentru obiectivului de investiții ”Modernizarea...

IGSU – măsuri simple, dar vitale, pentru un cămin sigur

În locuința ta, siguranța este prioritară. Iată câteva măsuri simple, dar vitale, pentru a te asigura că ai un...

Creștem prin Educație Agricolă 

Noua față a învățământului agricol în 2024: De la licee în prag de desființare, la investiții de peste 43...

Nicolae Ionel Ciucă

Credința în Dumnezeu dă forță unui popor, mai ales în vremuri grele. Eu, ca militar, am simțit forța pe...
- Advertisement -spot_img

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare despre un caz de braconaj

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au fost sesizaţi de...

Procurorii DIICOT – au pus în aplicare mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Argeș și Dâmbovița

La data de 10.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună...

Must read

IGSU – măsuri simple, dar vitale, pentru un cămin sigur

În locuința ta, siguranța este prioritară. Iată câteva măsuri...

You might also likeRELATED
Recommended to you