ȘtiriAu fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 1,5...

Au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 1,5 kg de cannabis, precum și alte tipuri de droguri (ketamină, cocaină, MDMA și substanțe cu efect psihoactiv).

-

- Advertisment -

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Brașov, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. 

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în perioada februarie – aprilie 2022, mai mulți tineri ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc unor persoane din municipiul Brașov. 

La data de 28 aprilie 2022, în urma activităților investigativ-operative desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, au fost identificați doi tineri, în vârstă de 18 și 20 ani, în interiorul unei gări, iar în urma efectuării controlului corporal al acestora, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 100 de grame de cannabis și 51 de comprimate cu substanțe psihoactive, precum și 2.650 de lei. 

Ulterior, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și Săcele, la domiciliile persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor, atât a celor două persoane anterior menționate, cât și a altor patru persoane. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 1,5 kg de cannabis, precum și alte tipuri de droguri (ketamină, cocaină, MDMA și substanțe cu efect psihoactiv).

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au fost conduse, în vederea audierii, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 ani și 23 ani, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore. 

Cele 6 persoane au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Ulterior, față de 4 dintre acestea a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, iar pentru 2 dintre acestea a fost dispusă măsura controlului judiciar. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

Totodată, cu privire la substanțele psihoactive identificate în posesia persoanelor în cauză, începând cu data de 15 aprilie 2022, în urma modificărilor legislative, incidente acestui domeniu, acestea au fost introduse în categoria drogurilor de mare risc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you