ȘtiriPrincipalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de...

Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

-

- Advertisment -

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat acțiune care au vizat menținerea ordinii și liniștii publice, siguranța rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență.

Personalul structurilor operative din MAI a intervenit la 3.783 evenimente, dintre care 2.474 – circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.309 – circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 686 de posibile infracțiuni, peste 29% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Duminică, în cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 165 autori de infracțiuni, care au săvârșit 172 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 19 de persoane și au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, în ultimele 24 de ore, au fost reținute 774 de permise de conducere și 217 de certificate de înmatriculare.

Duminică, polițiștii și jandarmii au constatat, 9.609 de abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,6 milioane lei. Totodată, au fost confiscate bunuri de peste 15.000 lei.

În ultimele 24 de ore, reprezentanții IGSU au efectuat 3 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.055 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 17 persoane. Totodată, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflate în situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, duminică, 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.332 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 75,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.014 de mijloace de transport și 78.790 de persoane, dintre care 6.729 de cetățeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

Astăzi, de Ziua Eroilor, am participat la ceremonia de la Mormântul Ostașului Necunoscut, unde am adus un omagiu sacrificiului...

Polițiștii IPJ Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare, 50 de mandate de percheziție domiciliară și 6 ordonanțe de ridicare...

La data de 13 iunie 2024, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii...

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad...

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor

Ziua Eroilor este unul dintre reperele cu semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre cei care înțeleg...
- Advertisement -spot_img

Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului

Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creștin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, și, deopotrivă, o zi de aducere-aminte...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you