Știri„ACTION DAY – FISHERY”, pentru combaterea braconajului piscicol 

„ACTION DAY – FISHERY”, pentru combaterea braconajului piscicol 

-

- Advertisment -

În perioada 24 – 25 martie a.c., la nivelul inspectoratelor de poliție județene  Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman Tulcea și Vâlcea, precum și la nivelul Serviciului de Poliție Delta Dunării, a avut loc acțiunea „ACTION DAY – FISHERY”, pentru combaterea braconajului piscicol și a activităților ilegale de deținere, transport și comercializare a peștelui, produselor din pește și a altor viețuitoare acvatice, obținute din habitatele piscicole naturale și/sau acvacultură.

În cadrul acțiunii, au fost executate 389 de controale, dintre care 1 în apele maritime teritoriale, 99 în apele continentale, 13 în amenajările piscicole și asociațiile de profil, 56 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, 174 pe linia legalității transportului peștelui, produselor și subproduselor din pește.

Totodată, au fost verificate 325 de obiective, dintre care 128 de societăți comerciale, 28 de amenajări piscicole și asociații de profil, 89 de piețe, târguri și alte locuri și alte 80 de obiective.

De asemenea, au fost verificate 1.623 de mijloace de transport, dintre care 1.541 de vehicule, 52 de ambarcațiuni și alte 30 de mijloace.

La activități au participat polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și angajați ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării și ai altor structuri.

Astfel, au fost constatate 39 de infracțiuni, dintre care 23 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, 10 prevăzute de Codul Penal și 6 prevăzute de alte acte normative, fiind aplicate 868 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 494.000 de lei, dintre care 64 la O.U.G. nr. 23/2008, în valoare totală de 8.000 lei și 804 prevăzute de alte acte normative, în valoare totală de 486.000 de lei.

În cadrul activităților au fost confiscate 919 kilograme de pește, dintre care 136 de kilograme de crap, 328 de kilograme de caras, 113 kilograme de plătică, 6 kilograme de șalău și 336 de kilograme de alte specii.

Totodată, au fost ridicate și confiscate 300 de carmace, 116 plase monofilament, 18 plase de pescuit, din fir textil, 1 autovehicul și alte 1.605 bunuri.

Exemple:

1. La data de 24 martie a.c., în apropierea localității Sinoe, comuna Mihai Viteazu, județul Constanţa, polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Serviciul de Poliție ,,Delta Dunării” și I.P.J. Constanţa – Serviciul de Ordine Publică au descoperit un autoturism, în care se afla un bărbat, iar, existând suspiciunea că în autoturism s-ar putea afla bunuri provenite din infracțiuni de braconaj piscicol, s-a încercat oprirea autovehiculului.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițistului rutier și a continuat deplasarea, fiind urmărit de către echipajul de poliție.

La scurt timp, autoturismul a intrat în coliziune cu un mal de pământ, iar conducătorul auto l-a abandonat, la marginea localității Sinoe.

În urma controlului autovehiculului, au fost descoperiți 11 saci, în care se aflau 42 de unelte de pescuit, tip setcă monofilament, în care erau capturate 291 de kilograme de pește, din speciile caras, șalău şi plătică.

Uneltele de pescuit au fost ridicate,  în vederea confiscării.

Cantitatea de pește a fost confiscată şi predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit  dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

2.  La data de 25 martie a.c., în urma unei verificări efectuate de polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Serviciul de Poliție ,,Delta Dunării” şi I.P.J. Tulcea – Serviciul de Ordine Publică, la un centru de primă vânzare a peștelui, situat în localitatea Murighiol, județul Tulcea, au fost descoperite 62 de kilograme de pește proaspăt, din specia caras, pentru care reprezentatul societății comerciale nu deținea documente legale de proveniență.

Cantitatea de pește a fost confiscată şi predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you