ȘtiriMisiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

-

- Advertisment -

La nivel național, în cursul zilei de ieri (21.03.2022), pompierii au gestionat 1.854 de situații de urgență, 495 dintre acestea fiind pentru stingerea incendiilor. În afara acestor situații, salvatorii au intervenit și în cazul altor 194 de intervenții în sprijinul comunităților.

Pompierii SMURD au asistat 1.157 de persoane, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (279 cazuri), urmată de județele Mureș (64 cazuri), Timiș (57 cazuri) și Sibiu (43 cazuri).

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore(1 persoană în județul DB, 2 persoane în județul GR și 1 persoană în județul VL).

Din totalul celor 495 incendii care au avut loc ieri, 398 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ peste 3.300 ha de teren.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune soldată cu victime a avut loc în dimineața zilei de ieri, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs între patru autovehicule și două autoturisme, pe autostrada A1, sensul de mers Pitești – București, km 17, localitatea Ciorogârla. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, cei doi șoferi ai autoturismelor au decedat, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul foarte puternic.

❗O altă intervenție, care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Dâmbovița, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier, produs pe raza localității Tărtășești, între un autotren și două autoturisme. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime. Din nefericire, o persoană a fost găsită decedată. Un minor și un adult au fost transportați la spital, după acordarea asistenței medicale de urgență la locul evenimentului.

❗Un alt eveniment rutier soldat cu victime a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în județul Gorj, unde pompierii au intervenit în urma unui accident rutier, produs între două autoturisme, în localitatea Lelești. Forțele de intervenție ajunse la locul incidentului au constatat că au rezultat șase victime, dintre care una în stop cardio-respirator. Pompierii au aplicat manevrele de resuscitare, însă fără răspuns favorabil. După evaluare și acordarea asistenței medicale de urgență, cele cinci persoane au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, o altă misiune care a necesitat atenție din partea salvatorilor s-a produs în județul Galați, localitatea Cudalbi, unde colegii noștri au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o locuință. Echipajele de stingere sosite la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau violent, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Pe timpul intervenției a fost găsită o persoană decedată (bărbat, 52 ani), iar o altă persoană (bărbat, 82 ani), cu atac de panică, după acordarea măsurilor de prim ajutor a fost transportată la spital. Incendiul a fost stins în limitele găsite.

Pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

Totodată, în data de 21.03.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 705 de pompieri și 220 de mijloace tehnice.

În ultimele 24 de ore au fost transmise prin sistemul RO-ALERT, trei mesaje de avertizare a populației, privind prezența animalelor sălbatice (urs), în județele Brașov, Harghita și Vrancea.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite. Propunerile au...

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică

Astăzi, 18 aprilie 2024, Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența...

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!

Alina Gorghiu a reacționat vehement la declarația Preotului din Valea Plopului. Nu e doar o declarație neinspirată, e o...
- Advertisement -spot_img

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de...

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești...

Must read

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare

Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte...

Discuții despre extinderea parteneriatului dintre România și Emiratele Arabe Unite

Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Abu Dhabi, despre...

You might also likeRELATED
Recommended to you