ȘtiriCERCETAȚI PENTRU CAMĂTĂ, ȘANTAJ ȘI VIOLARE DE DOMICILIU

CERCETAȚI PENTRU CAMĂTĂ, ȘANTAJ ȘI VIOLARE DE DOMICILIU

-

- Advertisment -

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și cei ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești au efectuat 4 percheziții domiciliare, în orașul Târgu Bujor, la locuințele unor persoane bănuite de camătă, șantaj și violare de domiciliu. 

Perchezițiile au avut loc după ce, în aceeași zi, polițiștii au realizat o prindere în flagrant delict, în urma căruia doi bărbați, de 55 și 35 de ani, din orașul Târgu Bujor, au fost prinși în timp ce ar fi primit din partea victimei 5.000 de lei, reprezentând dobânda la un împrumut, pe care aceștia i l-ar fi acordat.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2019, cei doi ar fi dat, cu titlu de împrumut, unui bărbat, din orașul Târgu Bujor, 55.000 de lei, pentru care ar fi perceput o dobândă lunară de 10.000 de lei.

Întrucât acesta nu ar fi reușit să remită sumele de bani pretinse ca dobândă, persoanele în cauză ar fi recurs la amenințări cu acte de violență, cu distrugerea locuinței prin incendiere, și chiar la propunerea de cedare a locuinței sau a activelor societății comerciale, pe care victima o deține.

La exercitarea actelor de intimidare asupra victimei, ar fi participat și alți doi bărbați, de 33 și 25 de ani, împreună cu care ar fi pătruns în locuința victimei, pentru a o determina să plătească sumele pretinse.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și indisponibilizați 56.700 de lei, 17.060 de euro, 300 de lire, un pistol cu bile de cauciuc, o butelie cu gaz și mai multe înscrisuri necesare administrării probatoriului. 

Cei patru bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, și, în cursul acestei zile, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt...

Guvernul a aprobat indicatorii pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București – Faza II

Executivul a aprobat astăzi, 11 aprilie 2024, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, indicatorii pentru obiectivului de investiții ”Modernizarea...

IGSU – măsuri simple, dar vitale, pentru un cămin sigur

În locuința ta, siguranța este prioritară. Iată câteva măsuri simple, dar vitale, pentru a te asigura că ai un...
- Advertisement -spot_img

Creștem prin Educație Agricolă 

Noua față a învățământului agricol în 2024: De la licee în prag de desființare, la investiții de peste 43...

Nicolae Ionel Ciucă

Credința în Dumnezeu dă forță unui popor, mai ales în vremuri grele. Eu, ca militar, am simțit forța pe...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you