ȘtiriEfectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore,...

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.796 de evenimente.  Dintre acestea, 2.918 misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.878 au fost intervenții în situații de urgență

-

- Advertisment -

Principalele misiuni s-au axat pe salvarea persoanelor, prevenirea și combaterea infracțiunilor, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea climatului de ordine publică.

Infracționalitate înregistrată

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 139 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 157 de fapte penale

De asemenea, au fost depistate 15 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 839 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea, din oficiu.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 10 autori de infracțiuni care au săvârșit 7 fapte penale.

În urma activităților de investigații au fost identificați 8 autori în 8 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 25 de persoane.

Siguranță rutieră

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 891 de permise de conducere și au retras 292 de certificate de înmatriculare.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 11.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 102.277 de lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 100.077 de lei.

Angajații IGSU au efectuat 34 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 2  obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 7 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.283 de persoane.

În zonele montane și pe traseele turistice au acționat 252 de jandarmi și au fost salvate 10 persoane aflate în situații critice.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise două mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 122.810 persoane și de 37.772 de mijloace de transport.

În perioada de referință, polițiștii de frontieră au depistat 19 migranți ilegali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt...

Guvernul a aprobat indicatorii pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București – Faza II

Executivul a aprobat astăzi, 11 aprilie 2024, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, indicatorii pentru obiectivului de investiții ”Modernizarea...

IGSU – măsuri simple, dar vitale, pentru un cămin sigur

În locuința ta, siguranța este prioritară. Iată câteva măsuri simple, dar vitale, pentru a te asigura că ai un...
- Advertisement -spot_img

Creștem prin Educație Agricolă 

Noua față a învățământului agricol în 2024: De la licee în prag de desființare, la investiții de peste 43...

Nicolae Ionel Ciucă

Credința în Dumnezeu dă forță unui popor, mai ales în vremuri grele. Eu, ca militar, am simțit forța pe...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you