InternaționalÎn urma investigațiilor derulate de polițiștii de investigații criminale...

În urma investigațiilor derulate de polițiștii de investigații criminale români și a cooperării polițienești internaționale, au fost depistați 3 bărbați, bănuiți de tâlhărie și tentativă la omor, fapte ce ar fi fost comise în Germania

-

- Advertisment -

La data de 26 ianuarie 2022, autoritățile germane au inițiat o operațiune, prin intermediul  ENFAST (European Network for Fugitive Active Search Teams), având ca obiectiv localizarea și reținerea a 3 cetățeni români, față de care au fost emise mandate europene de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și tentativă la omor.

Persoanele urmărite sunt bănuite că, la data de 19 decembrie 2021, ora 01.45, aflându-se în orașul german Augsburg, în urma unei înțelegeri prealabile, ar fi pătruns în locuința victimelor, soț și soție, în vârstă de 83, respectiv 71 de ani și le-ar fi lovit în zona capului, producându-le  leziuni grave, care le-ar fi pus viața în pericol.

Ulterior comiterii faptei, cei trei ar fi părăsit Germania, cu scopul de a nu fi depistați.

Activitățile investigative derulate de către F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale, cu sprijinul structurilor teritoriale de urmăriri din cadrul serviciilor de investigații criminale din Dolj și Maramureș, precum și al F.A.S.T. Germania (B.K.A.), au condus la depistarea și reținerea celor 3 bărbați, doi dintre ei, de 37 și 32 de ani, fiind depistați în România, în județele Dolj, localitatea Filiași și Maramureș, localitatea Baia Mare, la datele de 1, respectiv 2 februarie.

În prezent, față de cei doi bărbați, depistați în România, se desfășoară activități procedurale, în vederea predării către autoritățile germane.

Cel de-al treilea a revenit în Germania, unde a fost capturat.

Schimbul de date a fost asigurat de către Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, beneficiindu-se de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3...

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt...

Guvernul a aprobat indicatorii pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București – Faza II

Executivul a aprobat astăzi, 11 aprilie 2024, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, indicatorii pentru obiectivului de investiții ”Modernizarea...

IGSU – măsuri simple, dar vitale, pentru un cămin sigur

În locuința ta, siguranța este prioritară. Iată câteva măsuri simple, dar vitale, pentru a te asigura că ai un...
- Advertisement -spot_img

Creștem prin Educație Agricolă 

Noua față a învățământului agricol în 2024: De la licee în prag de desființare, la investiții de peste 43...

Nicolae Ionel Ciucă

Credința în Dumnezeu dă forță unui popor, mai ales în vremuri grele. Eu, ca militar, am simțit forța pe...

Must read

You might also likeRELATED
Recommended to you