ȘtiriMinisterul Afacerilor Interne

Ministerul Afacerilor Interne

-

- Advertisment -

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat misiunile ce le revin în lupta antiinfracțională, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, acționând totodată și pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

În ultimele 24 de ore efectivele MAI din structurile operative au intervenit la peste 4.000 de evenimente dintre care aproximativ 2.360 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.680 intervenții în situații de risc și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Infracțiuni sesizate sau constatate

Structurile de poliție au intervenit la 2.361 evenimente, dintre care 1.943 sesizate prin SNUAU 112 și 418 prin alte modalități.

În ultimele 24 de ore au fost sesizate 683 de posibile infracțiuni, aproape un sfert dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Au fost prinși, în flagrant, de către polițiști 126 autori de infracțiuni. De asemenea, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, iar 7 autori au fost identificați în dosarele cu AN.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 27 de persoane.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 9.600 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 3.2 milioane lei.

De asemenea, ca măsură complementară la abaterile care au vizat siguranța rutieră, au fost reținute 700 de permise de conducere și 216 certificate de înmatriculare.

Tranzitul frontierei de stat

În cursul zilei de ieri, frontiera de stat a fost tranzitată de peste 105.000 de persoane și aproximativ 32.200 mijloace de transport.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 55.400 lei.

Tot ieri, polițiștii de frontieră au depistat 45 migranți ilegali pentru care au dispus măsurile ce se impun.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pompierii au salvat 2 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.232 persoane. Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate 6 persoane.

Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 1.680 situații de urgență.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise și 9 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență

Angajații IGSU au efectuat 13 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență în urma cărora au fost identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

De asemenea, au aplicat 44 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 8.000 lei.

Centrul Național de Conducere Integrată al MAI are în atenție situația operativă de la nivelul întregii țări pentru dispunerea măsurilor necesare în vederea eficientizării intervențiilor personalului MAI în sprijinul comunităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie din România cu Fonduri Europene! Workshop cu experți în radioterapie/protonoterapie,...

Cercetați pentru înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos 

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către...

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale, prilejuită de adoptarea, la 17 iulie 1998, a Statutului de...

Succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris

Marcel Ciolacu le-a urat azi succes sportivilor și antrenorilor din delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris și...
- Advertisement -spot_img

Alexandru Rafila – Construim spitale noi prin PNRR!

Construim spitale noi prin #PNRR! În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR), facem pași importanți pentru a transforma...

Procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea...

Must read

Pași concreți pentru realizarea primului Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie

Ministerul Sănătății demarează procedurile pentru realizarea primului Centru de...

You might also likeRELATED
Recommended to you