Asa cum era de așteptat, Eugen Pirvulescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul concursului trucat de la Ambulanță Teleorman.
Șeful PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu care in prima faza s-a declarat un susținător fidel al lui Ludovic Orban, după evenimentul de la Ambulanță Teleorman când a fost acuzat oficial de trafic de influenta, s-a alăturat echipei „castigatoare’ Citu. Persoane apropiate situației din Teleorman bănuiesc că nu este singura situație în care domnul Eugen Pîrvulescu a forțat limitele legii, existând și alte evenimente care ridică suspiciuni și care vor face subiectul unor viitoare anchete, deocamdată doar jurnalistice. Gestul sau, a fost taxat atunci de opinia publica ca fiind făcut de Parvulescu pentru a scăpa de dosarul de la DNA. Dar iată, ca ieri, liderul liberalilor teleormaneni a ajuns pe mana magistraților, fiind trimis in judecata de procurorii DNA in acest caz de corupție. Procurorii îl acuză că ar fi trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță.
În iulie 2021, procurorii au început urmărirea penală în acest dosar și l-au pus pe Pîrvulescu sub control judiciar pentru 60 de zile.
Aceasta trimitere in judecata, chiar dacă se bucura de prezumția de nevinovăție, aduce mari prejudicii de imagine liderului liberal si, nu trebuie sa ne mire ca se poate ajunge pana la solicitarea magistraților de a i se ridica imunitatea parlamentara. In atare situație, soarta lui Pirvulescu se complica, mai ales ca ” scutul de partid” a devenit mult mai scăzut odată cu scăderea in pondere a PNL prin venirea la guvernare a PSD.
Nu stim care va fi deznodământul in acest caz, dar acest dosar poate fi o piatra de moara foarte grea care atârnă de „grumazul” lui Pirvulescu.
In continuare, prezentam comunicatul DNA: Eugen Parvulescu este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite
În cauza mediatizată prin comunicatul 670/VIII/3 din 22 iulie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului
PÎRVULESCU EUGEN, senator în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – președinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.
De asemenea, inculpatul i-ar mai fi cerut să-i favorizeze pe candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).
După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidențial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidații care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupție.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.