PoliticăAlexandru Nazare: "Premierul mi-a cerut demisia pentru că nu...

Alexandru Nazare: „Premierul mi-a cerut demisia pentru că nu m-am alăturat echipei care îl susține pentru funcția de președinte PNL!”

-

- Advertisment -

Remanierea ministrului de Finanțe Alexandru Năzare, a escaladat și mai mult conflictul dintre cele doua tabere din PNL. Dacă premierul Citu a declarat ca a informat conducerea Aliantei de decizia să, președintele PNL Ludovic Orban a declarat ieri la Alexandria ca ” premierul nu a informat conducerea partidului de intenția de a-l remania pe Năzare și nici nu a avut acordul forurilor statutare ale partidului.” Mai mult, Orban a precizat ca activitatea lui Nazare ca ministru a fost una foarte buna și nici decum nu era motiv de remaniere. Surse din PNL pun și mai mult „gaz pe foc”, afirmând ca ” Nazare a fost remaniat ca nu a acceptat să directioneze fonduri financiare către primarii liberali înainte de Congres, opunandu-se deciziei premierului. Aceleași surse spun ca Orban și tabăra sa ia în calcul retragerea sprijinului politic pentru Citu, după modelul Dragnea.
Într-o postare pe contul sau de socializare, ex-ministrul Alexandru Nazare face lumina în ceea ce privește remanierea sa.

„Premierul mi-a cerut demisia, paradoxal, cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, menționând că dacă nu demisionez, îmi va cere remanierea. O demisie, înaintea unei emisiuni de eurobonduri, ar fi afectat condițiile pe care România le-ar fi putut obține pe piețele externe, condiții și așa vitrege.

Ieri, în timpul negocierilor, a revenit cu mesaje telefonice insistând să primească demisia cât mai curând. Imediat cum am finalizat cu succes emisiunea de eurobonduri, i-am răspuns că după toată munca depusă, rezultatele bune obținute și reflectate în execuția bugetară și evaluările instituțiilor financiare internaționale, luând în calcul și modul în care permanent a apreciat activitatea mea și a colegilor din Ministerul Finanțelor, nu consider că aș avea vreun motiv sa îmi asum o demisie atât timp cât am apărat cu onestitate și bună credință interesele financiare ale României.

I-am spus domnului Florin Cîțu să pună în discuție decizia legată de evaluarea și retragerea mandatului meu în forurile de decizie ale PNL, conform protocolului asumat în coaliție.

Astăzi, înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL.

Țin să menționez că nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanțelor, așa cum a precizat premierul. Mai mult, am deblocat multe dintre proiectele preluate și am inițiat multe altele noi, precum parteneriatul cu UiPath.

Am mărit, în negociere cu Comisia Europeană, suma alocată Ministerului de Finanțe prin PNRR, de la 100 mil. EUR la 562 mil EUR și am dublat numărul de proiecte de digitalizare, de la 25 la 50. În plus, am adăugat și reforme proiectelor de investiții.

Spre exemplu, astăzi avem 90.000 de case de marcat conectate pentru că am demarat o aplicație nouă în luna ianuarie, care este funcțională. Numai dacă acest proiect este finalizat cu succes până la sfârșitul anului, așa cum am planificat, va avea efecte de minim 10% în creșterea colectării TVA. Aplicația demarata în 2020, de ministrul Finanțelor de atunci, încă nu este funcțională.

Mulțumesc tuturor colegilor din Ministerul de Finanțe pentru activitate și rezultate! Le mulțumesc tuturor membrilor PNL care mi-au acordat susținerea!

Îi mulțumesc domnului Președinte Klaus Iohannis și sunt onorat pentru încrederea acordată la numirea în funcția de ministru de Finanțe și pe parcursul mandatului!” – a precizat Alexandru Nazare.


După cum se știe, liberalul Nazare face parte din Organizația PNL Prahova condusa de Iulian Dumitrescu, organizație care nu s-a poziționat în tabăra premierului, în conflictul Citu-Orban.
De altfel, ca semn al sprijinului pentru Orban, Iulian Dumitrescu, liderul de la Prahova, a fost prezent ieri la Alexandria, unde a condus lucrările Conferinței județene PNL Teleorman. Organizația PNL Teleorman, fiind una dintre organizațiile care și-a exprimat public, cel puțin, sprijinul pentru Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele articole

Copiii românilor plecați în afara țării vor putea învăța Limba Română și Istoria Culturii și Civilizației Românești

Copiii românilor plecați în afara țării vor putea învăța Limba Română și Istoria Culturii și Civilizației Românești în țările...

Persoană reținută după ce ar fi introdus în țară droguri de risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...

Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Cristina Gherasimov

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut joi, 25 iulie 2024, o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru integrare europeană al...

Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Viceprim-ministrul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olha Stefanishyna, în marja RADR

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a avut miercuri, 24 iulie 2024, o întrevedere cu Viceprim-ministrul Ucrainei pentru integrare europeană...
- Advertisement -spot_img

Percheziții la persoane cercetate pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu

La data de 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului...

Nicolae Ciucă – Cel mai bun raport de țară pe Justiție

Cel mai bun raport de țară pe Justiție de până acum ne arată progresele înregistrate de România în acest...

Must read

Persoană reținută după ce ar fi introdus în țară droguri de risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună...

You might also likeRELATED
Recommended to you